Fine rundstykker!

(Ca. 25 stk.)

 

 

 

 

 

 

24 gr. tørrgjær (2 pk.)

12 gr. salt

1 ts. sukker

50 gr. margarin

6 dl. lunkent vann

ca. 900 gr. hvetemel

 

 

 

 

 

 

 

Smelt eller mykne margarinen, ha i lunkent vann og salt, så sukker

og gjær.

Rør alt godt sammen, ca. 5 minutter m /maskin og ca 10 minutter for hand. Deigen skal være glatt og god å ta i. Tøm deigen ut på melstrødd  bord, legg et klede over og la den hvile ca. 10 minutter. Del deigen i så store emner som du ønsker. Trill dem ut til boller og trykk dem flate mens du ruller hendene frem og tilbake slik at de ser ut som små brød.

Etterhev til dobbel størrelse.

Snitt rundstykkene med et barberblad eller skarp kniv, tre små streker skrått  på hver side, og pensle med sammenpisket egg , litt vann og salt.

Sett en skål med vann i bunnen av stekeovnen. Stek rundstykkene  midt i ovnen ved 240 grader, ca. 10-15 minutter.