Verdens beste ( Kvæfjord kake )!

 

 

100 gr margarin

100 gr sukker

4 eggeplommer

2 dl hvetemel

1 ts bakepulver

3 ss melk/vann

 

Marengs:

4 eggehviter

2 ½ dl sukker

 

50 gr skivede mandler

 

Rør margarin og sukker hvitt. Rør inn en eggeplomme om gangen. Tilsett mel, bakepulver og melk.

Bre røren utover i en langpanne dekket med bakepapir. Pisk eggehvitene nesten stive, bland sukkeret inn litt om gangen og pisk til stivt. Fordel marengsen over røren. Dryss over skivede eller hakkede mandler.

Stekes på 170 grader ca 25-30 minutter på midterste rille.

Avkjøl kaken i formen.

 

Fyll:

1 pose vaniljekrem eller sauspulver som lages til krem etter anvisning på pakken. Eller du kan bruke ca 2 ½ dl ferdig kjøpt vaniljekrem.

1/3 liter kremfløte.

 

Pisk kremfløten stiv og bland inn den kalde vaniljekremen.

del kaken vertikalt i to. Fordel fyllet på den ene halvdelen. Legg den andre oppå. Marengsen skal være opp på begge halvdelene.