Ingunns kakemenner!

 

150 gr. smeltet margarin

700 gr. sukker

4 dl. vann

1 ½  ss. hornsalt

ca. 1 kg. Hvetemel

 

Smeltet marg. og sukker røres godt sammen for hand. Bland i vann og det tørre.

Kjevle ut til 2-3 mm. tykk leiv, og stikk ut kake menn.

Steketid: 180 grader, midterste rille, ca. 10 minutter.

Disse kakemennene blir harde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tonstad konditori’s kakemenn!!

 

750 gr. sukker

1 liter kulturmelk

6 ss. hjortetakk(hornsalt)

4 ss. smeltet margarin

ca. 2 kg. hvetemel

Bland sukker, kulturmelk og hornsalt, la det stå ca. 5 minutter. Bland så i mel og smeltet marg.

Kjevle ut til 3 mm. tykk leiv, og stikk ut kakemenn.

Steketid: 200 grader, midterste rille, 7-10 minutter.

Disse kakemennene blir myke.

 

 

 

 

 

 

Ekte kakemenn eller kranser!

 

 

 

 

 

1 kg. hvetemel

750 gr. sukker

½ gul boks hornsalt (ca. 30 gr.)

½ liter vann

ca. 150 gr. smeltet margarin

 

Smelt margarinen og bland i melet. Bland inn de andre ingrediensene.

Kjevle ut til leiv på ca. 4 mm. tykkelse, og stikk ut kakemenn eller kranser.

Steketid:180 grader, midterste rille, ca. 10 minutter.

Dette blir myke kaker.